6

Energie Distributie Center

Genormeerde berekening van laagspanningsborden

Voor de berekening en dimensionering van uw laagspanningsbord kunt u terecht bij de specialisten van het Energie Distributie Center van Rexel. We verzorgen de studie en ontwikkeling van de elektrische kast voor tertaire en industriële projecten en dit met respect voor de geldende normeringen. Ook bij de indienststelling assisteren we u graag verder ter plaatse. Door beroep te doen op één van onze bordenbouwers kunnen we u zelfs volledig ontzorgen van de complete montage.

Een gespecialiseerd team van zeven specialisten adviseert de klant eveneens bij de keuze en montage van de producten. Zij hebben een industriële achtergrond en werken verspreid vanuit zeven filialen in Gent, Roeselare, Hasselt, Brussel, Naninne, Jumet en Verviers. Ook in onze andere filialen ontvangen we u met plezier voor het nodige advies.

Hoe geven we u de beste service ?

We bekijken de behoefte en de doelstellingen van het project. Onze specialisten berekenen de verdeling van de energie in de kast naar beveiligingkortsluitingsstroom, maar ook naar het type kabel toe, compleet volgens de norm CEI 61-439. Dit voor toepassingen van 125 tot 3.200 ampère.

We maken een voorstel op maat voor al het nodige materiaal, rekening houdend met de technische beperkingen en de normen. Wij bieden de klant de meest energie-efficiënte oplossingen (power monitoring, fase balancering, …) aan binnen een brede waaier aan merken. We werken samen met verschillende topleveranciers, waaronder Schneider, Legrand en Hager. We bezorgen tekeningen van de vooraanzichten en een beschrijving van de apparatuur.

Als extra service naar de klant toe, kunnen we beroep doen op ons vast netwerk van bordenbouwers voor de montage en aansluiting van de kast. Als de klant beslist om dit toch zelf te installeren, dan bieden de specialisten assistentie aan bij de indienststelling.

Onze specialisten blijven zich continu bijscholen zodat u als klant mee de vruchten plukt van hun kennis en ervaring. Ze worden continu opgeleid bij onze partners om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwigheden en alle vereisten betreft de normering. We geven onze klanten eveneens de mogelijkheid om hun kennis bij te schaven door verschillende opleidingen te organiseren in samenwerking met onze partner-leveranciers, zowel in onze filialen als op locatie.

Wat betekent dit voor u?

  • Een efficiënte installatie die voldoet aan alle vereisten
  • Keuze uit een reeks merken naar uw voorkeur
  • Deskundig advies en bijstand van onze specialisten
  • Compleet productassortiment met alle elektrische benodigdheden
  • Logistieke service en afterservice

Project Primark

  • Studie op basis van lastenboek met eendraadsschema
  • 12 laagspanningsborden en 12 verdeelborden
  • Projectopvolging van A tot Z

Elec Calc

Voor het berekenen van elektrische laag- en hoogspanningsinstallaties in real-time kunt u gebruik maken van de software van Elec Calc. Deze software voldoet aan diverse internationale normen. Onze specialisten maken eveneens gebruik van Elec Calc voor het berekenen van kabelsecties en het dimensioneren van uw elektrische installaties.

Gecertificeerde Study Centers Prisma van Rexel

Een team van professionele experts toont de weg naar de juiste verdeelkast voor jouw project die makkelijk te implementeren is.

Recente realisaties