5

Configureer uw laadpaal

De laadpalenconfigurator biedt een antwoord op veelgestelde vragen rond laden
Vindt via de laadpaal configurator van Rexel België de beste laad oplossing voor uw project

Laadpaal Configurator

De laadpalenconfigurator op rexel.be is speciaal ontwikkeld voor residentiële installaties en biedt antwoorden op veelgestelde vragen over het opladen van elektrische voertuigen. Door middel van een handige vragenlijst kunnen jij en de eindklant zich voorbereiden op het project en samen tot de perfecte oplossing voor een laadpaal komen. Op basis van de gegeven antwoorden kun je een op maat gemaakte offerte maken. Omdat de laadpalenconfigurator gebruikmaakt van standaard brutoprijzen, kun je deze direct met de eindklant doornemen. Bovendien geeft de configurator alle benodigde elektrische materialen weer, waaronder accessoires, beveiligingen en transformatoren. Kortom, een complete oplossing voor elk laadproject.

Maximaal Laadvermogen van EV-laders

Wat betekent het maximale laadvermogen van een EV-lader?

Het maximale laadvermogen van een EV-lader verwijst naar de hoeveelheid elektrische energie die de lader aan je elektrische voertuig (EV) kan leveren. Dit wordt gemeten in kilowatt (kW) en bepaalt hoe snel de batterij van je voertuig kan worden opgeladen. Een hoger laadvermogen betekent een snellere oplaadtijd.

Waarom is het maximale laadvermogen belangrijk?

Het maximale laadvermogen is cruciaal omdat het invloed heeft op de oplaadtijd van je elektrische voertuig. Voor voertuigen met grotere batterijen is een lader met een hoger laadvermogen vaak gewenst om de oplaadtijd te verkorten. Voor voertuigen met kleinere batterijen of in situaties waarbij de lader bijvoorbeeld alleen ‘s nachts wordt gebruikt, kan een lager laadvermogen voldoende zijn.

Hoe kies je het juiste laadvermogen voor je elektrische voertuig?

Om het juiste laadvermogen te bepalen, moet je rekening houden met de capaciteit van de batterij en je oplaadbehoeften. Een algemene richtlijn is dat de lader ongeveer 10% van de batterijcapaciteit per uur moet kunnen leveren. Bijvoorbeeld, voor een batterijcapaciteit van 40 kWh, is een lader met een laadvermogen van minimaal 4 kW geschikt.

Hoe werkt een laadpaal configurator?

Een laadpaal configurator is een online tool die je helpt de juiste laadpaal te vinden op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren. Hoe werkt dit precies?

Met de configurator kun je verschillende laadpalen vergelijken door informatie in te voeren over je elektrische auto en je oplaadsituatie. Belangrijke gegevens zijn bijvoorbeeld het type elektrische auto dat je hebt, omdat verschillende auto’s verschillende laadsnelheden en aansluitingen vereisen. Het is ook handig om te weten of je een laadpaal voor thuis of op het werk nodig hebt, omdat de vereisten kunnen verschillen.

De configurator helpt je bij het kiezen van de juiste laadpaal door verschillende opties te tonen op basis van de ingevoerde informatie. Je kunt filteren op laadsnelheid, aansluitingstype, merk en andere specificaties. Zo kun je eenvoudig laadpalen vergelijken en de beste keuze maken.

Met een laadpaal configurator kun je er zeker van zijn dat je de juiste laadpaal selecteert die aan al je behoeften voldoet. Dit bespaart tijd en moeite en stelt je in staat weloverwogen beslissingen te nemen over de beste oplaadoplossing voor je elektrische voertuig.

De voordelen van een laadpaal configurator

Waarom zou je een laadpaal configurator gebruiken? Een laadpaal configurator is een handig hulpmiddel waarmee je snel en eenvoudig de juiste laadpaal voor je elektrische voertuig kunt vinden. In plaats van handmatig te zoeken naar een laadpaal die aan je specifieke behoeften voldoet, biedt een configurator een geautomatiseerd proces dat het selecteren en vergelijken van laadpalen vereenvoudigt.

Hoe kan een configurator je helpen tijd en geld te besparen?

Door gebruik te maken van een laadpaal configurator bespaar je kostbare tijd en geld. Je hoeft niet langer verschillende websites te doorzoeken en informatie te vergelijken. Met een configurator kun je eenvoudig je voorkeuren invoeren, zoals laadsnelheid, aansluitvermogen en extra functies. De configurator toont vervolgens de meest geschikte laadpalen voor jou, wat het zoeken efficiënter maakt en je helpt de juiste keuze te maken zonder tijd te verspillen aan het handmatig vergelijken van opties.

Welke voordelen biedt een laadpaal configurator ten opzichte van handmatig zoeken naar een laadpaal?

Een configurator biedt meerdere voordelen. Ten eerste zorgt een configurator ervoor dat je een geoptimaliseerde lijst met laadpalen krijgt die aan je specifieke behoeften voldoen. Je kunt erop vertrouwen dat de configurator de meest geschikte opties voor je selecteert op basis van je ingevoerde criteria. Daarnaast biedt een configurator ook nuttige informatie over de geselecteerde laadpalen, zoals prijs, technische specificaties en klantbeoordelingen. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en de laadpaal te kiezen die het beste bij je past.

start met de op maat gemaakte offerte. Doordat de laadpaal configurator gebruikt maakt van standaard brutoprijzen kun je deze rechtstreeks overlopen met de eindklant. De laadpaal configurator geeft bijkomend alle elektrische materialen weer die nodig zijn voor de plaatsing, waaronder accessoires, beveiligingen, transfo’s, … Kortom, een totaaloplossing voor elk laadproject.

Maandelijks doen we een update van de laadpaal tool met de meest recente elektrische voertuigen op de markt. De configuratie van de laadpaal blijft ook mogelijk wanneer het type wagen nog niet gekend is. Als laatste extraatje bieden we de mogelijkheid om de digitale teller van de netwerkbeheerder toe te voegen. Nadien wordt de offerte automatisch aangemaakt en kun je de producten onmiddellijk bestellen en laten leveren.

Bekijk hieronder de videovoorstelling van de laadpaal configurator